ЗДО №3, "Сонечко", Хмільник
Хмільник, Вінницька область

Про організацію харчування.

управління освіти хмільницької міської ради

КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД ДОШКІЛЬНИЙ НАВЧАЛЬНИЙ ЗАКЛАД

(ЯСЛА-САДОЧОК) № 3 « СОНЕЧКО»  м. ХМІЛЬНИКА ЗАГАЛЬНОГО РОЗВИТКУ

 

НАКАЗ

 

 

 04.01.2021                                                                    №  17

 

 

Про організацію харчування

 

На виконання міжвідомчої Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах, затвердженої спільним наказом Міністерства освіти і науки України та Міністерства охорони здоров'я України від 17.04.2006 року за № 298/227 "Про затвердження Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах"

 

Н А К А З У Ю :

 

1.  Установити у дошкільному навчальному закладі триразовий ре-
жим харчування дітей. їжу давати дітям у суворо визначений час.

Для груп раннього віку:

сніданок                    8.20

обід                             12.00

підвечірок                  16.00

Для дошкільних груп:

сніданок                    8.30             

обід                           12.30

підвечірок                  16.20   

           

  1.   Під час оздоровчого періоду організовувати додатковий прийом їжі - другий сніданок з 1000 до 1100  год у вигляді фруктів, соків, що ви­даються під час прогулянки.

 

        3.  Щоденно оприлюднювати батькам меню біля харчоблоку та у групах із зазначенням фактичних норм виходу та підпису медичної сестри. На­давати батькам та особам, які їх замінюють, рекомендації щодо організації харчування дітей вдома та переліку продуктів, суворо заборонених для вживання дітьми.

         4.  Перспективне меню та меню-розклад складати старшій медичній сестрі (згідно з посадовими інструкціями) з урахуванням наявності се­зонних продуктів.

 

Меню-розклад складати на кожен наступний день тижня з ураху­ванням перспективного меню, згідно з картотекою страв.

 

На основі перспективного меню надавати попередню щомісячну та щотижневі заявки на продукти.

Комірникові Струтинській Л.К. щоденно перевіряти відповідність продуктів харчуван­ня, які надходять у дошкільний навчальний заклад, вимогам державних стандартів, супроводжувальним документам (накладні, сертифікати), що засвідчують їх якість

Покласти повну матеріальну відповідальність за приймання, збе­рігання і видачу продуктів харчування на комірника Струтинську Л.К.

 Покласти повну матеріальну відповідальність за продукти харчу­вання, що знаходяться на харчоблоці, на  кухарів Гупал І.В. , Хорошун Л.І.

 Кухарям  при приготуванні страв суворо дотримуватися послідовності
виробничої обробки продуктів. При цьому максимально зберігати їх
біологічну цінність, надавати їжі приємного зовнішнього вигляду, смак
і запах.

  Видачу готових страв дозволяти лише після зняття проби старшою медичною сестрою і її запису в журналі "Бракераж готової продукції".

 

  Відповідальною за зняття проби призначити старшу медичну се­стру  Нечаюк В.Я.

 Старшій медичній сестрі Нечаюк В.Я. постійно:

  • контролювати санітарний стан харчоблоку, умови зберігання і реалізації продуктів, стан меню і якість їжі;
  • вести документацію щодо харчування дітей;
  • складати перспективне меню, меню-розклад;
  • проводити санітарно-просвітницьку роботу серед працівників та батьків щодо раціонального харчування; здійснювати наступність у харчуванні дітей у дошкільному навчальному закладі й сім'ї;
  • контролювати якість продуктів, дотримання технології приготу­вання їжі, вихід і якість готових страв;
  • контролювати дотримання правил особистої гігієни персоналом,   наявність гнійничкових захворювань, відмічати у журналі здоров'я працівників харчоблоку, своєчасне проходження медогляду.

 

 

         14. Комірникові Струтинській Л.К. постійно:

  • забезпечувати постачання харчоблоку доброякісними продуктами харчування і їх правильне зберігання;
  • не брати продукти без наявності сертифіката якості або посвідчення про якість продуктів;
  • зберігати сертифікати та посвідчення про якість продуктів;
  • підтримувати санітарний стан складських приміщень;
  • витримувати вимоги до приймання, умов і терміну зберігання хар­чових продуктів, правил їх доставки;
  • вести облік отримання і видачі продуктів у журналах;
  • брати участь у складанні меню;
  • стежити за справністю вагових приладів та своєчасною їх перевіркою, наявністю мірної тари, роботою холодильного обладнан­ня, вентиляції.

      15.    Кухарям  Гупал І.В. та Хорошун Л.І. постійно:

  • брати участь у складанні меню;
  • відповідати за закладання і вихід страв;

•    відповідати за високоякісне і своєчасне приготування страв із

дотриманням технології;

•   до роздачі їжі дітям відбирати у холодильнику добові проби страв розмірі порції

16.      Працівнику кухні  Зайцевій Л.М.

  • підпорядковуватися кухарям і нести персональну відповідальність за дотримання протиепідемічного режиму;
  • щоденно у журналі здоров'я залишати особистий підпис про відповідність стану здоров'я.

17.    Вихователям, помічникам вихователів:

•         роздавати дітям їжу відповідно до норм;

  • догодовувати маленьких дітей;
  • дотримуватися санітарно-гігієнічних правил;
  • виховувати у дітей культуру споживання їжі, дотриманні гігієнічних правил;
  • дотримуватися правил сервіровки столу згідно з меню.

 

 

 

 

    У разі несвоєчасного проходження персоналом медичного огляду до роботи не допускати.

    Контроль за виконанням наказу залишаю за собою.

 

 

Завідувач                                                           _______                С.М.Погорелова                 

 

З наказом ознайомлені  ; 

                                                                                                         підпис

  1. Б’ялківська Н.М.-  вихователь-методист
  2. Струтинська Л. К. -         кастелянка
  3. Нечаюк В.Я.-                     медсестра
  4. Гупал І.В.-                    кухар
  5. Хорошун Л.І.-              кухар
  6. Зайцева Л.М.-              працівник харчоблоку
  7. Постернак Ю.М.   -вихователь
  8. Лупол А.М. -                 вихователь                    
  9. Іванова Л.О.. -                 вихователь
  10. Гальвіта Т.М. -                 вихователь
  11. Осадчук О.В. -               вихователь
  12. Самойленко Д.В.-             вихователь
  13. Божинська С.Ф.-        вихователь
  14. Чулаєвська Н.В.-       вихователь
  15. Денисюк Н.В. -             вихователь
  16. Соколенко О.О. -        вихователь
  17. Гедз Ж.П.-       помічник вихователя
  18. Прокопович З.Є. -         помічник вихователя
  19. Тендеріс Л.В.. -       помічник вихователя
  20. Оксанова О.Ю. -         помічник вихователя
  21. Роздорожнюк О.П. -      помічник вихователя
  22. Осадчук Н.В. -               помічник вихователя
  23. Мишківська З.П.-   асистент вихователя

 

 

Логін: *

Пароль: *