ЗДО №3, ЗДО №3 "Сонечко" м. Хмільника, Хмільник
Вінницька область, Хмільницький район

Не будьмо байдужими, спілкуймося українською!

«Мова зникає не тому, що її не вчать інші, а тому, що нею не говорять ті, хто її знає»

Х.Арце

 27.10.2023р.в ЗДО проведено День української писемності та мови.

 Метою проведення  дня  було донести до дітей  красу та багатство української мови, формування відчуття краси рідної мови, збагатити знання про рідну Україну, словниковий запас. Виховувати глибокі почуття любові до рідної мови, рідного краю, його традицій, бажання берегти свою національну культуру, бути патріотами своєї держави.

У всіх вікових  групах пройшли заняття з теми: «Мова рідна, солов’їна».  Педагоги упродовж дня провели цікаві заходи з дітьми: знайомили дітей з поетами та письменниками, які прославили Україну, подорожували українськими народними казками, сторінками українських народних пісень, колискових, потішок, ігор. Діти із великим бажанням слухали та розповідали вірші Т.Г. Шевченка; прослуховували у записах українські пісні, розучували нові українські ігри; читали та драматизували українські народні казки.

Мова  - найдорожчий  скарб,  переданий  українцям  сотнями  й сотнями  попередніх  поколінь,  виплеканий  у  давньому переказі, у народній пісні, у влучній приказці. Не будьмо байдужими, спілкуймося українською!

 

Як парость виноградної лози,
Плекайте мову. Пильно в ненастанно
Політь бур'ян. Чистіша від сльози
Вона хай буде. Вірно і слухняно
Нехай вона щоразу служить вам,
Хоч і живе своїм живим життям.

Максим Рильський

« повернутися до списку новин

Логін: *

Пароль: *